قمة السعاده مشرفة التهانى والترحيب
العمر : 50 عدد المشاركات : 334 الجنس : مزاج : sms :
| موضوع: عروسة وبتفرشى السفرة تعالى 07.02.12 10:48 | |
| ازيكم يا عروسات
ربنا يتتم بخير ان شاءالله
النيش والسفرة
الاغلب بيشيل هم الترتيب والتنسيق
[b][b]طبعا كل عروسة بتفرش النيش بتاعها بتبقى محتارة تفرشه كيف؟ وكيف مايبقاش تقليدي؟ بس الاول اعرف النيش لان اكيد في كتير من الاخوات مايعرفوش يعني ايه نيش لان الاسامي بتختلف من بلد لبلد النيش هذا عبارة عن دولاب ب2 ضلفه او 4 ضلفه حسب حجمه بيبقى الوجه بتاعه زجاج والجوانب زجاج والظهر خشب لكن فيه مرايه عشان يعكس الضوء وهذا بيترص فيه طقم الصيني واطقم الشاي والقهوة والكاسات ....وهكذا وهذي صورته نبدأ بقى طريقه فرشه اولا طبعا لازم تفرشي بالمفارش اللي تبع مفرش السفرة بيكون في مفارش مربعة صغيرة بتحطيه ويكون نازل منه جزء على شكل مثلث وطبعا بيكون المثلث هذا مطرز بتفرشيه في الوجه وفي الجوانب كمان عشان تدي شكل جميل وهذي صورة للتوضيح ثانيا ترتيب الاطقم حاولي وانتي بتشتري الاطقم ماتجيبين الوان كتير يعني بلاش يبقى النيش عبارة عن كرنفال الوان وكمانراح تلاقي صعوبه في تنسيقة خصوصا لو المفرش لونه مش لايق مع الطقم يعني حاولي يبقى الاطقم على قد ماتقدري لون واحد او لونين بالكتير يعني لو ذهبي يبقى الكاسات فيها خطوط او رسومات دهبي وممكن يكون طقم الشاي على لون عسلي يعني حاولي يبقى الالوان ماشيه مع بعض وطبعا المفارش تكون ذهبي فاتح او بيج ولو حابه تكون حاجتك على فضي يبقى سهله بالنسبالك ممكن تحطي لوثاني زي الاحمر او الاخضر او الازرق وده راح يعطيك انعكاس جميل جدا زي النيشه عبارة عن لونين فضي وابيض مع احمر طريقة الترتيب بقى طبعا الكاسات واطقم الشربات بيبقوا لوحدهم وترصيهم بشكل جميل لكن بلاش تبالغي وتكتري في الحاجه عشان جمال الاطقم هتروح وطبعا طقم الشاي بترص كله وبيكون البراد في النص وحواليه الفناجين وبيكون وراه سيرفيس مدور او بيضاوي زي ماتحبي ويكون واقف وراه يعني ساند على خلفيه النيش وممكن كمان تحطي حواليهم فناجين القوة اللي تبع طقم الصيني طبعا عشان يبقو شكل واحد واطقم الخشاف بيكون الطبق الكبير في النص وبيتحط جواه الاطباق الصغيرة بشكل مرتب وجميل وطبعا بيكون عندك طقم صواني للتقديم بتكون غير اللي بتستخدميها في المطبخ بتحطيها في الخلف زي السيرفيس كده اللي اتكلمت عنه من شويه
اما بالنسبه لشنطه الملاعق فليكي حريه الاختيار ياما بتفتحيها وتحطيها زي ماهي ياما وده الافضل انك تشيلي الملاعق منها وتضعيها في ادراج البوفيه طبعا الملاعق بتبقى محطوطه في حاجه كده جوة الشنطه وبتكون لكل واحده مكان مخصص فانتي بتشيليها بيها عشان شكل الملاعق ميبوظش بالنسبه بقى لباقي طقم الصيني فدول بيترصوا في البوفيه ولو ماعندكيش بوفيه فبترصيهم في النيش من تحت خالص بيكون في مكان متداري طبعا لان ماينفعش ان الاطباق تبان في النيش ولو عندك اي اطقم زياده من الكاسات او الشربات او قهوة والنيش اتملا خلاص فممكن ترصيه جوة البوفيه زي مانتي حابه وممكن تحطي شويه اكسسوارات حوالين الاطقم لكن بلاش تكتري عشان مافيه احلي من البساطه [/b][/b] | |
|