كعك العيد
نبدأ بسم الله
المكونات
كيلو دقيق - 2 كوب سمن بلدي بدرجة حرارة التلاجة
ملعقة كبيرة ريحة كعك - 2 ملعقة كبيرة سمسم- 2 ملعقة كبيرة
بيكنج بودر - ملعقة صغيرة خميرة فورية- ذرة ملح- نصف كوب حليب
نضرب السمن جيدا الى أن يبيض لونة ثم نضع الحليب
نضع المواد الجافة على الدقيق
ثم نضع الخليط على السمن والحليب ونعجنهم جيدا
تترك العجينة لتاني يوم لترتاح واذا مستعجلة خليها 3 ساعات
على الأقل
ثم نشكلها وكل واحدة وطريقتها بالقوالب أو المنقاش
أنا استعملت المنقاش
عملت نص العجينة كعك ناعم والنص التاني زودت نص كوب لبن حليب وعملتها عجينة طرية لحشوها بالعجوة
هنا استعملت القالب وحطيت العجوة
وقفلتها
وقلبت القالب وبقى بالشكل ده
توضع في فرن حار 220 درجة الى يستوي ويحمر الوجه نوعا ما
هنا الكعك بعد ماخرج من الفرن
وبعد مايبرد تماما رشيت عليه سكر بوردة
وده النوع الثاني بالعجوة ناشف شوية عن الكعك لأني زودت شوية حليب
منقول
منقول